Pas Brexit, Britania e Madhe nis bisedimet tregtare me Turqinë

BOTA


Britania e Madhe dhe Turqia kanë nisur bisedimet për një marrëveshje të tregtisë së lirë pas Brexit, që synon sektorin e shërbimeve të ekonomisë.

Qeveria e Britanisë së Madhe tha se kishte “mundësi të mëdha” për bizneset britanike për të eksportuar në Turqi, si një nga ekonomitë me rritjen më të shpejtë në grupin e vendeve të Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, me tregtinë midis dy vendeve me vlerë 26 miliardë £ 2022.


Ministrat synuan të fillonin bisedimet tregtare me Turqinë në korrik të vitit të kaluar, përpara se të fillonin muaj konsultimesh me bizneset dhe grupet tregtare mbi përparësitë e MB për një marrëveshje.

Qeveria tha se bizneset në Mbretërinë e Bashkuar, duke përfshirë Deloitte, Diageo dhe Vodafone, kishin ndihmuar në formësimin e objektivave të negociatave përmes një thirrjeje publike për të dhëna, përpara raundit të parë të diskutimeve të detajuara të planifikuar për verën.
Skip to toolbar