Pentagoni i SHBA-së: Zyrtarët nuk kanë gjetur asnjë provë të UFO-ve

BOTA


Në vitet 1960, fluturimet sekrete provë të avionëve të avancuar të spiunazhit të qeverisë gjeneruan pamje të UFO-ve. Kohët e fundit, dronët qeveritarë dhe komercialë, llojet e reja të satelitëve kanë çuar në një rilindje në vëzhgimet e pazakonta. Por, sipas një raporti të ri, asnjë nga këto pamje nuk ishte e një anije kozmike aliene.

Një raport i ri i Pentagonit i mandatuar nga Kongresi tha se nuk kishte prova që ndonjë pamje e UFO-ve përfaqësonte vizitën e alienëve në Tokë. Dokumenti prej 63 faqesh është përgënjeshtrimi më gjithëpërfshirës që Pentagoni ka lëshuar vitet e fundit për të kundërshtuar pretendimet se ka informacion mbi vizitat jashtëtokësore ose teknologjinë.


“Të gjitha përpjekjet hetimore, në të gjitha nivelet e klasifikimit, kanë arritur në përfundimin se shumica e pamjeve ishin objekte dhe fenomene të zakonshme dhe rezultat i identifikimit të gabuar,” u tha gazetarëve gjenerali Pat Ryder./abcnews.al
Skip to toolbar