Revista kolumbiane “Cromos”: Vizitoni Shqipërinë, shtëpia e vendeve të shumta arkeologjike dhe trashëgimisë historike

AKTUALITET


Udhëtimi në Evropë për një amerikano-latin është bërë një ëndërr e paarritshme. Zhvlerësimi i pesos dhe rritja e çmimeve në mbarë botën janë faktorë që ndikojnë në dëshirën për të vizituar kontinentin e vjetër, sipas një artikulli të botuar në revistën kolumbiane “Cromos”.

Ekspertja e udhëtimeve, Stéphanie Carles rekomandon tre destinacione të përballueshme në Evropë për të udhëtuar, mes tyre edhe Shqipërinë.


Cili është vendi më i lirë për të udhëtuar në Evropë?

Stéphanie Carles ju sugjeron të bëni një turne në Bosnjë-Herzegovinë, Shqipëri dhe Kosovë, tre vende që kanë shumë të përbashkëta, por edhe disa dallime që ia vlen të eksplorohen.

Mrekullitë e Shqipërisë

Shqipëria ndodhet në Gadishullin Ballkanik. Vendi ofron peizazhe natyrore, nga plazhet e pacenuara në brigjet e deteve Jon dhe Adriatik e deri te malet mbresëlënëse si Alpet Shqiptare.

Terreni i larmishëm përfshin gjithashtu liqene, lumenj dhe parqe kombëtare, duke ofruar një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh për adhuruesit e natyrës.

Ky vend ballkanik ka një histori të pasur dhe komplekse. Vendi është shtëpia e vendeve të shumta arkeologjike dhe trashëgimisë historike që datojnë që nga epokat ilire, romake, osmane dhe më shumë.

Qytetet si Gjirokastra dhe Berati janë renditur si vende të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s falë arkitekturës së tyre të ruajtur mirë.
Skip to toolbar