SHBA i ndaloi armët Izraelit, Netanyahu: Biden bëri një gabim, por shpresoj t’i kapërcejmë mosmarrëveshjet

AKTUALITET


Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu tha se presidenti amerikan Joe Biden bëri një gabim, pasi SHBA ndaloi dërgimin e një ngarkese me bomba në Izrael në mënyrë që ato të mos përdoren për të vijuar ofensivën izraelite në Rafah.

Por shpreson se ai dhe presidenti amerikan Joe Biden mund të kapërcejnë mosmarrëveshjet e tyre për luftën në Rripin e Gazës, pasi Biden vendosi kushte për dërgimin e armëve për shtetin hebre.


“Unë e njoh Joe Biden për shumë vite, 40 vjet e më shumë. Ne shpesh kemi pasur marrëveshjet tona, por kemi pasur mosmarrëveshjet tona. Ne kemi qenë në gjendje t’i kapërcejmë ato. Shpresoj se mund t’i kapërcejmë ato tani,” tha Netanyahu.

Në një intervistë me drejtuesin e emisionit amerikan Dr. Phil që do të transmetohet të enjten në mbrëmje, Netanyahu tha se forcat izraelite po bëjnë gjithçka që munden për t’i lënë njerëzit të largohen nga Rafah.

Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu tha se presidenti amerikan Joe Biden bëri një gabim, pasi SHBA ndaloi dërgimin e një ngarkese me bomba në Izrael në mënyrë që ato të mos përdoren për të vijuar ofensivën izraelite në Rafah.

Por shpreson se ai dhe presidenti amerikan Joe Biden mund të kapërcejnë mosmarrëveshjet e tyre për luftën në Rripin e Gazës, pasi Biden vendosi kushte për dërgimin e armëve për shtetin hebre.

“Unë e njoh Joe Biden për shumë vite, 40 vjet e më shumë. Ne shpesh kemi pasur marrëveshjet tona, por kemi pasur mosmarrëveshjet tona. Ne kemi qenë në gjendje t’i kapërcejmë ato. Shpresoj se mund t’i kapërcejmë ato tani,” tha Netanyahu.

Në një intervistë me drejtuesin e emisionit amerikan Dr. Phil që do të transmetohet të enjten në mbrëmje, Netanyahu tha se forcat izraelite po bëjnë gjithçka që munden për t’i lënë njerëzit të largohen nga Rafah.
Skip to toolbar