SHBA: Osmani, kanali ynë në Kosovë/ Escobar injoron Kurtin, njeh Presidenten

KOSOVA


Gabriel Escobar, i dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor e nisi vizitën e tij në Kosovë duke u takuar me Presidenten Vjosa Osmani.  Përtej formalitet ky takim pati një peshë dhe mesazh të rëndësishëm sa i përket marrdheneve mes Kosoves dhe Shteteve te Bashkuara, pasi Escrobar i  cili zgjodhi të injorojë Albin Kurtin në deklaratën për shtyp, u shpreh se Presidentja e Kosoves Vjosa Osmani është garantuesja kryesore e marrdhënieve mes Washingtonit dhe Prishtinës.

“Dua t’iu falenderoj së pari për mikpritjen e ngrohtë në Kosovë. Ju zonja Presidentje jeni garantuesi kryesor i marrdhëneive dhe i trashëgimisë së marrëdhënieve dypalëshe ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Kosovës dhe për dicka të tillë dua t’iu falenderoj. Kjo trashëgimni e mardhënieve tona bazohet në  përkushtimin tone të palekundur ndaj sovranitetit, pavaresise dhe integritetit territorial te Kosves. Ne do te vijojme te punojme per thellimin e ketyre marrdhenieve dhe per te ndjekur linjat e interesave te perbashket.”


Ne konferencen per Shtyp, Emisari I SHBA per Ballkanin Perendimor theksoi gjithashtu edhe rendesine e zbatimit te marreveshjeve te arritura mes Kosoves dhe Serbise sa  I perket dialogut te ndermjetesuar nga Bashkimi Europian. Sa I perket zbatimit te ketyre marreveshjeve Presidentja e Kosoves Vjosa Osmani u Shpreh se palet duhet te fokusohen ne zbatimin e marrveshjeve ne teresi dhe jo vetem ne disa nene.

Pergjate vizitës së tij në Kosove, Gabriel Escobar I dërguari I Shteteve të Bashkuara për Ballkanin Perëndimor pritet të takohet edhe me lider të Opozitë, kryeministrin Kurti si dhe me përfaqësues të Komunitetit Serb në veri sa i perket ceshtjes se Dinarit.
Skip to toolbar