Shiu i fundit i meteorëve, sot arrin kulmin për vitin 2023

BOTA


Shoqatës Amerika e Meteorëve ka bërë me dije se meteorët e veçantë janë paraqitur orët e para të ditës së sotme në hemisferën veriore dhe do të vijojnë deri në datën 24 dhjetor.

Meteorët e veçantë do të arrijnë kulmin në të njëjtën mbrëmje me solsticin e dimrit, natën më të gjatë të vitit për hemisferën veriore, rreth pesë deri në 10 meteorë në orë, ka njoftuar Shoqata Amerikane e Meteorëve.


Sipas Shoqatës koha më e mirë për të parë meteorët ishte rreth orës 3 të mëngjesit dhe agimit të ditës së premte, të cilat priten të vijojnë deri mbrëmjen e ditës së dielë. 

“Ky shi meteorësh me raste ka zgjatur nga 25 deri në 30 orë në orë. Një pushim për të parë veten disa aktivitete meteorike para përfundimit të vitit,” shtoi eksperti Lunsford.

Gjithashtu NASA ka bërë me dijë se nuk do të nevojitet një teleskop i veçantë, pasi meteorët mund të shihen në të gjithë qiellin./CNN
Skip to toolbar