Shkencëtarët: Omicron më rezistent në lëkurë se variantet e tjera të Covid

CORONAVIRUS


Omicron mund të qëndrojë më gjatë në lëkurën e njeriut se variantet e mëparshme të COVID.

Shkencëtarët arritën në përfundimin se rezistenca e Omicron mund ta ketë ndihmuar të zëvendësojë Deltën si variant dominues.


Zbulimi u bë nga shkencëtarët japonezë në Universitetin e Mjekësisë Prefekturale në Kioto, pas një sërë testesh laboratorike. Sipas tyre rezistenca e varianteve të COVID në lëkurë është:

Wuhan – 8.6 orë

Alfa – 19.6 orë

Beta – 19.1 orë

Gamma – 11 orë

Delta – 16.8 orë

Omicron – 21.1 orë

Omicron është bërë tashmë varianti më i pranishëm në vendet e BE-së, sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC).
Skip to toolbar