Raporti, përfaqësuesja e BE në Prishtinë: Të hiqen vizat për Kosovën

Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, Nataliya Apostolova ka mbështetur liberalizimin e vizave në një deklaratë për mediat pas publikimi të raportit për Kosovën. “Të gjithë kriteret janë përmbushur, prandaj liberalizimi i vizave për Kosovën të nis sa më parë.” tha Apostolova. Ajo e cilësoi pozitiv raportin e Komisionit Europian për Kosovë, ku theksohet se është shënuar progres në zbatimin e disa reforma kryesore të kërkuar nga Bashkimi Europian.

“Në raportin aktual theksohet që të gjithë kriteret janë përmbushur, ku Komisioni dhe Parlamenti Evropian rekomandojnë liberalizmin e vizave për Kosovën, që të ndodh sa më shpejt që të jetë e mundur. Mendoj që kjo është gjuha më e fortë që kemi pa deri më tani në raport, që të gjitha shtetet anëtare të gjejnë një zgjidhje sa më shpejt që të jetë e mundur.” tha Apostolova

Skip to toolbar