“Homoseksualët i pret ferri”, postimi në instagram i kushton karrierën lojtarit të Rugby-s!

Rugby Australia ka marrë vendimin drastik për lojtarin e Wallabies, Israel Folau, duke kërkuar ndërprerjen e menjëhershme të kontratës së 30-vjeçarit, pasi ky i fundit ka bërë një postim në Instagram, ku shfaq ndienja anti-LGBT.

Gjatë muajit prill të këtij vitit, Israel Folau, një lojtar profesionist i Rugby-s, ka shkruar në profilin e tij në instagram: “Pijanecët, homoseksualët, shkelësit e kurorës, gënjeshtarët, kurvarët, vjedhësit, ateistët dhe idhujtarët, i pret ferri”.

Ky postim ka ngjallur reagime të menjëhershme në Australi, duke u cilësuar si “shkelje e Kodit të Sjelljes”, për lojtarët e Ragby-s. Ndaj, Rugby Australia ka reaguar, pasi ka mbajtur një seancë dëgjimore me lojtarin, duke marrë vendimin për ndërprerjen e kontratës së tij.

Shefi ekzekutiv i Rugby Australia, Raelene Castle, tha në një konferencë shtypi këtë të premten: “Ne jemi këtu për të njoftuar se lojtari i Wallabies, Israel Folau, sot i është lëshuar një sanksion për ndërprerjen e kontratës së tij të lojës për shkeljen e nivelit të lartë “Kodit të Sjelljes” nga lojtarët profesionistë”.

Pas këtij vendimi, lojtari i Rugby, Israel Folau ka bërë një deklaratë ku shprehej i indinjuar për vendimin e dhënë nga shoqata e Rugby Australia.

“Unë jam thellësisht i pikëlluar nga vendimi i sotëm për të ndërprerë punësimin tim dhe unë po i shqyrtoj mundësitë e mia. Si Australianë, ne lindim me disa të drejta, duke përfshirë të drejtën për lirinë e fesë dhe të drejtën për lirinë e shprehjes”, ka thënë ndër të tjera Folau.

Skip to toolbar