Ukarainë/ Zelensky nënshkruan dy ligje të reja rreth shërbimit ushtarak

BOTA


Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, ka kaluar përmes dy pjesëve kyçve të legjislacionit rreth shërbimit ushtarak.

Së pari, Zelensky ka nënshkruar një ligj që i lejon disa kategori të të dënuarve të shërbejnë në ushtri.


Gjithashtu, ai ka nënshkruar edhe një ligj për rritjen e gjobave për ata që nuk i respektojnë rregullat e mobilizimit.

Siç raportohet, ky hap vjen pasi Ukraina po përpiqet të plotësojë mungesat e fuqisë punëtore dhe të forcojë ushtrinë kundër armikut rus.
Skip to toolbar