Urdhër-arresti i lëshuar për Putin, kërcënon Rusia: Pasojat do të jenë monstruoze!

BOTA


Ish-presidenti rus, Dmitry Medvedev teksa komentoi mbi vendimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare (GJPN) për të lëshuar një urdhër arresti kundër pasardhësit të tij, Vladimir Putin, theksoi se do të ketë pasoja të rënda për të drejtën ndërkombëtare.

Sipas Medvedev, këto pasoja do të jenë montruoze.


“Ata vendosën të gjykojnë presidentin e një vendi të një fuqie bërthamore, e cila nuk është një vend anëtar i ICC për të njëjtat arsye si SHBA dhe vendet e tjera. Pasojat për të drejtën ndërkombëtare do të jenë monstruoze,” tha Medvedev përmes platformës Telegram.

Gjykata Ndërkombëtare Penale e njohur si Gjykata e Hagës, ka lëshuar një urdhër arresti të premten për presidentin rus Vladimir Putin, duke e akuzuar atë si përgjegjës për krimet e luftës të kryera në Ukrainë.

Gjykata tha në një deklaratë se presidenti rus dyshohet se është përgjegjës për krimin e luftës të dëbimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) dhe atë të transferimit të paligjshëm të popullsisë (fëmijëve) nga zonat e okupuara të Ukrainës, në Federatën Ruse.

Ajo lëshoi ??gjithashtu një urdhër arresti për Maria Alekseyevna Lvova-Belova, komisionerja ruse për të drejtat e fëmijëve, për të njëjtat akuza.
Skip to toolbar