A do ringrihet fabrika për prodhim dhe armatim?/ Peleshi: Po kërkojmë investime për funksionimin e fabrikave

Më të fundit


Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi tha se po kërkohen investime për funksionimin e fabrikave për prodhim dhe armatim. Në një intervistë për “Real Story” në ABC News, Peleshi foli edhe për vizitën e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky sot në Tiranë, i cili është duke lënë tokën shqiptare.

“Nuk e kishim menduar se do vinte koha e një konflikti konvencional. Dy vite më parë Rusia tronditi gjithë situatën gjeopolitike në botë. Në aspektin ekonomik është një industri që siguron të ardhura, por edhe në forcimin e kapaciteteve mbrojtëse sidomos në këto kohë ku paqja dhe stabiliteti janë në kërcënim. Ka disa aktivitete minore prodhimi, edhe ajo e Gramshit dhe Poliçanit është pasive. Ne duam të futemi në industrinë. Ne po kërkojmë investime, kemi bërë hapa serioze me MSPA për të hartuar një studim fizibiliteti. Pjesa e madhe e makinerive nuk punon më”, tha ai.

Skip to toolbar