“Vetëm Kroacia i është kundërpërgjigjur për..”, ish-ministri i Mbrojtjes: Tipologjia e investimit të Serbisë në mbrojtje është shqetësuese

Më të fundit


TIRANË- Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, gjatë diskutimit në Real Story, tha se SHBA dhe BE-ja deri tani nuk kanë arritur dot, që Serbinë ta shkëpusin nga ndikimi rus dhe ai kinez.

Ai shtoi se pjesa që e shqetëson më shumë është plani i Beogradit, i cili më shumë se 3% të Prodhimit të Brendshëm Bruto e çon në investim për sigurinë.


Ish-ministri u shpreh se lloji i investimeve të Beogradit është natyrë ofensive dhe jo mbrojtëse dhe kjo qasje shtoi Mediu duhet analizuar me kujdes.
Skip to toolbar