Cikloni “Fani” shkakton viktimat e para në Indi

Më të fundit


Një nga ciklonët më të fortë tropikal në këto 20 vitet e fundit, kështu është cilësuar stuhia që po godet aktualisht Indinë.

Deri tani janë shënuar 7 viktima dhe pritet që numri i tyre të rritet në ditë në vazhdim, ndërsa mbi 1 milionë njerëz janë evakuuar nga zanat ku cikloni “Fani” pritet të ketë fuqinë e tij më të madhe shkatërruese.


Cikloni “Fani” është klasifikuar si një stuhi e Kategorisë 4 me erëra që shkojnë 240 kilometra në orë. Stuhia pritet të dobësohet ndërsa shkon drejt Kalkuta, një nga qytetet më të populluara të Indisë, dhe Bangladeshit. Goditjen më të fortë ky ciklon e ka pasur në 1999 ku la pas 10 000 viktima.
Skip to toolbar