“Dënimi i Balilit, shembull se drejtësia po funksionon”

POLITIKË


Përfaqësuesja e OPDAT, Mishel Lakomi mbajti një fjalim gjatë aktivitetit të kryer në kudër të “Ditës Kombëtare të Drejtësisë”.

Lakomi tha se drejtësia në Shqipëri po fillon të funksionojë dhe Reforma në Drejtësi është një nga prioritetet kryesore për një të ardhme më të mirë për shqiptarët, për luftimin e korrupsionit dhe grupeve kriminele. Dënimi i Klement Balilit është një shembull se si procesi dhe drejtësia ka funksionuar tha Lakomi.


“Ndoshta keni dëgjuar për rëndësinë e transparencës dhe se ngjarje të tilla na ofrojnë përfitime. Kështu që ju mund të kuptoni si funksionon drejtësia. Ne jemi fokusuar në ndërtimin e SPAK për të luftuar krimin e organizuar dhe korrupsionin. Duhet forcuar KLP-ja dhe KLGJ-ja. Puna e OPDAT është vetëm një pjesë e punës së Ambasadës Amerikane. Siç mund ta keni dëgjuar se reforma në drejtësi është një nga prioritetet kryesore. Reforma në drejtësi përfaqëson një të ardhme më të shndritshme për shqiptarët. Lufta ndaj korrupsionit është luftë e rëndësishme. Që nga momenti që erdha në Shqipëri takova shumë njerëz të zhgënjyer nga korrupsioni dhe për mënyrën se si veprojnë kriminelët. SHBA kane një mesazh; ndryshimi është rrugës. Dënimi i fundit i Klement Balilit është një shembull se si procesi dhe drejtësia ka funksionuar. Ky kriminel u vetëdorëzua dhe pronat e tija u konfiskuan. Ai mori një ndeshim të drejtë.” – tha Lakomi
Skip to toolbar