“Është e kotë të ngrohësh kolltukun”! Dorëhiqet ministri italian i Arsimit

BOTA


Ministri italian i Arsimit, Lorenzo Fioramonti, i Lëvizjes 5 Yjet, ka dhënë dorëheqjen, përmes një letre drejtuar kryeministrit Giuseppe Conte.

Ministri Fioramonti kishte kërkuar fonde të tjera për arsimin, por që nuk ishin miratuar në ligjin e buxhetit për vitin 2020.


Në mes të dhjetorit, në Trieste, Fioramonti u shpreh se “do duheshin 24 miliardë për shkollat, dhe se 3 miliardë që ai kishte siguruar, nuk ishin mjaftueshëm”.

Fioramoni kur ishte pyetur nëse do të jepte dorëheqjen në mungesë të fondeve për ministrinë e tij, ai kishte deklaruar: “Ose unë shfrytëzoj këtë mundësi për të sjellë një ndryshim, ose është vërtetë e kotë të qëndrosh në ministri për të ngrohur kolltukun”.
Skip to toolbar