Ish gruaja e Bezos, miliardere pas divorcit

Më të fundit


35 miliard dollarë. Kjo është shifra që është dakordësuar për divorcin mes Jeff Bezos i cilësuar si njeriu më i pasur në botë dhe bashkëshortes së tij MacKenzie.

Jeff Bezos është pronar i gjigantit të shitjeve online “Amazon”, ndërkohë që bashkëshortja e tij MacKenzie sipas marrëveshjes së divorcit, do të ruajë pjesën e saj të aksioneve prej 4 për qind në kompani. Por ajo  duhet të heqë dorë nga interesat e saj në gazetën “Washington Post” dhe firmën e udhëtimeve në hapësirë të Bezosit, “Blue Origin”.


Ka qenë vetë MacKenzie që ka bërë publike arritjen e marrëveshjes së divorcit përmes një twitteri duke shkruar se ndihej “mirënjohëse që ka përfunduar procesin e zgjidhjes së martesës me Jeffin, me mbështetjen e secilit prej tyre”.

Çifti në fjalë, prindër të 4 fëmijëve, ka qenë bashkë që përpara se Bezos të themelonte “Amazon” në vitin 1994, ndërsa MacKenzie ishte një ndër pjesëtarët e parë të stafit të firmës “online”.
Skip to toolbar