“Ishujt 2024”/ Ministria e Jashtme: Shqiptarët që jetojnë në zonat përreth Egjeut dhe Mesdheut do të pajisjen me dokumente biometrike

AKTUALITET


Ministria e Jashtme ka dhënë një njoftim për shqiptarët që jetojnë dhe punojnë në zonat përreth ishujve të Egjeut/Mesdheut.

Për pajisjen e tyre me dokumente biometrike ata duhet të aplikojnë brenda datave të vendosura në njoftim, me të dhënat e kërkuara.


Njoftimi:

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Greqi edhe këtë vit do të mundësojë realizimin e projektit “ ”, me qëllim pajisjen me dokumente biometrike të shtetasve shqiptarë që jetojnë dhe punojnë në zonat përreth ishujve të Egjeut/Mesdheut.

Në kuadër të realizimit të këtij projekti, ekipi i posaçëm do të gjendet në:

, Kretë më ,

, Rodos më ,

Të interesuarit, krahas detyrimit për kryerjen e aplikimit në e-Albania, duhet të dërgojnë në .@.. kërkesën e tyre me subjekt “Ishujt 2024“, si dhe të dhënat e mëposhtme:

Emër/Mbiemër i aplikantit

Numrin personal (NID)

Kodin e aplikimit për pasaportë ose/dhe kartë ID (03AT…)

Adresen e vendbanimit – Ishulli

Afati përfundimtar për aplikim është data .

Aplikimet kryhen falas nëpërmjet platformës www.e-albania.al dhe kostoja reale e pasaportës/kartës ID është 130/12 euro.

Pagesa për rinovimin e pasaportave biometrike dhe kartave ID, si dhe shërbimeve të tjera do të mund të kryhet me çdo lloj kartë bankare përmes POS terminaleve, të cilat do të instalohen në ambientet e zyrës së përcaktuar.̈
Skip to toolbar