“Kryeministri hungarez paralajmëron: Europa po përgatitet për luftë me Rusinë

BOTA


Kryeministri hungarez thotë se Evropa po përgatitet për luftë me Rusinë.

Viktor Orban, i cili ka kultivuar lidhje të ngushta me Vladimir Putin, tha se kishte gjithnjë e më shumë shenja se Evropa po përgatitej për veprime ushtarake çdo javë.


“Të shkosh në luftë nuk ndodh me një hap,” i tha ai Radio Kossuth, duke shtuar se Evropa po tërhiqej gjithnjë e më shumë në luftën në Ukrainë.

“Janë tre faza: diskutimi, përgatitja dhe shkatërrimi. Tani po e përfundojmë diskutimin dhe jemi në fazën e përgatitjes. Jemi centimetra larg shkatërrimit,” tha ai.

Pavarësisht dënimit dhe kundërshtimit të gjerë të BE-së ndaj pushtimit të Rusisë, Orban është përpjekur të forcojë marrëdhëniet dypalëshe me Moskën.

Ai ka kundërshtuar shumë nisma të BE-së për të mbështetur Ukrainën në rezistencën ndaj forcave të Moskës, ndërsa ka pozuar për në foto me Putin në tetor.

Orban ishte i vetmi mes liderëve perëndimorë për të uruar rizgjedhjen e Putinit, pavarësisht se disa ministra të BE-së e quajtën votimin një mashtrim.
Skip to toolbar