Kush janë pengjet që grupet e armatosura të Hamasit morën nga Izraeli dhe ku po mbahen?

BOTA


Ndërsa numri i të vdekurve në Izrael dhe Gaza rritet, deri në 150 pengje po mbahen rob nga Hamasi, ndërsa familjet e tyre jetojnë me shpresë dhe frikë.

Grupi militant palestinez thotë se i ka fshehur në “vende dhe tunele të sigurta” brenda Gazës, por ka kërcënuar se do t’i vrasë nëse shtëpitë e civilëve bombardohen nga Izraeli pa paralajmërim. Mes tyre janë Channah Peri, 79 vjeç, dhe djali i saj Nadav Popplewell, 51 vjeç.


Vajza e Channah, Ayelet Svatitzky i tha BBC-së se kishte folur me ta në telefon kur personat e armatosur hynë brenda banesës. Ajo tha se militantët kishin dërguar fotografi të dy të afërmve të saj, të cilët të dy kanë diabet, me njerëz të armatosur në sfond. Këtu janë historitë e njerëzve të konfirmuar nga BBC, ose të raportuara në mënyrë të besueshme, se janë marrë peng nga Hamasi nga Izraeli. Ato përfshijnë 13 fëmijë dhe të paktën tetë mbi 60-at.
Skip to toolbar