Meta replika me MAS: Ndiq procedurën ligjore për Mynyr Konin

POLITIKË


Pas vendimit të Metës për të lënë në detyrë Mynyr Konin, ka pasur retorika edhe nga ministrja e Arsimit, Besa Shahini. Mirëpo Presidenca ka pasur një tjetër reagim duke sqaruar se ka bërë një arsyetim të gjatë ligjor se pse nuk mund të pranonte shkarkimin e Konit. Gjithashtu në reagim thuhet se MAS duhet të mbajë përgjegjësi për zbatimin e reformës në arsimin e lartë.

“Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta në dekretin e tij për rrëzimin e propozimit për shkarkimin e rektorit të Universitetit të Tiranës, z.Mynyr Koni ka folur me argumenta ligjorë më gjatë se kurdoherë tjetër. Ministria e Arsimit duhet të mbajë përgjegjësinë e saj të plotë për zbatimin e Reformës në Arsimin e Lartë dhe nëse nuk është dakord me argumentat ligjorë të bëra publike nga Presidenti, të ndjekë procedurën që dikton ligji, përtej retorikave boshe.” -thuhet në reagimin e presidencës

Skip to toolbar