Vasili: Reforma në arsimin e lartë, dështim i qeverisë

POLITIKË


Kreu i Grupit Parlamentar të LSI-së, Petrit Vasili është bërë pjesë e replikave me ministren e Arsimit lidhur me kërkesën për shkarkimin e Mynyr Konit.

Në një postim në “Facebook”, Vasili e ka akuzuar ministren se flet një shqipe të çalë dhe se reforma në arsimin e lartë ka futur në krizë të gjithë arsimin e lartë anë e mbanë vendit dhe jo një universitet të vetëm. Vasili e ka cilësuar Paktin për Universitetin një dështim të qeverisë dhe jo zgjidhje për krizën e arsimit të lartë në Shqipëri.


“Ministresha e Arsimit me shqipen e çale si logjika e saj, shpjegon pikëllimin e saj se presidenti nuk paska pranuar propozimin e saj për heqjen e nje rektori. Kujtesa e çale e Ministreshes ashtu si shqipja e saj nuk ndricon gjekundi, ndaj hajt ta ndihmojmë me sa mundemi: Manifestimet e studenteve u shtrine ane e mbane vendit ne te gjitha universitetet dhe jo ne nje universitet te vetem. Reforma ne arsimin e larte e refuzua dhe kundërshtua shume fort dhe pa asnje kompromis nga studentet ane e mbane vendit. Manifestimet e studenteve filluan perpara Ministrise se Arsimimit per dite e jave te tera dhe protestuesit vinin nga te gjithe universitetet ane e mbane vendit. Shkollepaku, qe ka mbi vete Ministresha perzuri edhe ministreshen e meparshme te arsimit nga detyra si pergjegjese per reformen e deshtuar kryq e themel dhe per nje thes me budalleqe qe tha per te mbrojtur deshtimin. Reforma ne arsimin e larte si nje turp i vertete ka futur ne krize te gjithe arsimin e larte ane e mbane vendit dhe jo nje universitet te vetem.” – shkruan Vasili
Skip to toolbar