Ndërroi për gallatë mijëra fëmijë në maternitet

Më të fundit


Një infermierë nga Zimbabvia ka pranuar se gjatë 12 viteve ka ndërruar plot 5 mijë bebe me njëra-tjetrën. Mirëpo arsye e këtij akti është edhe më tronditëse se dhe vet ndërrimi i foshnjave të porsalindura “E bëra thjeshtë për argëtim”

Kështu ka deklaruar Elizabeth Mwewa infermiere në The University Teaching Hospital në Zimbabve, e cila tashmë është në prag vdekje me kancer.


“E di që do të vdes dhe dua të rrëfej mëkatet e mia para Zotit dhe para të gjithë njerëzve të prekur, sidomos atyre që kanë lindur në ‘University Teaching Hospital’ (UTH) gjatë shërbimit tim. Në 12 vitet që kam punuar në repartin e lindjes në UTH, shkëmbeva afërsisht 5000 foshnje, thjeshtë për argëtim.” – ka thënë Mwewa

“Nëse keni lindur në UTH ndërmjet viteve 1983 dhe 1995, shanset janë që prindërit që ju rritën, të mos jenë prindërit tuaj biologjikë”, tha ajo.
Skip to toolbar