Përplasje me pasardhësen e saj në CDU? Merkel mohon gjithçka

BOTA


Një artikull i publikuar në Bloomberg gjatë ditës së martë shprehej se dy zyrtarë të paidentifikuar kanë deklaruar se marrëdhënia e kancelares Merkel dhe pasardhëses së saj në CDU kanë fërkime. Sipas artikullit, Merkel e cilëson jo të denjë pasardhëse e saj Annegret Kramp-Karrenbauer si lidere e partisë Unioni Demo-Kristian (CDU). E pyetur nga gazetarët, Merkel e ka cilësuar këtë gjë si të palogjikshme duke hedhur poshtë çdo pretendim të shkrimit.

Merkle madje e ka mbrojtur Kramp-Karrenbauer ndaj akuzave se kërkon të kontrollojë lirinë e shprehjes duke thënë se “secili që unë njoh në CDU është i përkushtuar për lirinë e mendimit, si rregull parësor”


Kramp-Karrenbauer do të udhëheq CDU-në, vitin e ardhshëm.
Skip to toolbar