Rama për pagat e ushtarakëve: Do të vazhdojmë t’i rrisim drejt mesatares së NATO-s

Më të fundit


Kryeministri i vendit Edi Rama shkruan se pagat e Ushtrisë Shqiptare ishin për një kohë të gjatë për t’u ndjerë keq për trupat e Forcave të Armatosura teksa shton se nuk kishin rrugë tjetër përveçse të çonin përpara me këmbëngulje ndryshimet e domosdoshme, pa të cilat pagat nuk mund të rriteshin siç duhej.

Rama thotë se tanimë kushtet kanë ndryshuar dhe ushtarakët nuk janë më të fundit në rajon për nivelin e pagave, por kanë pagat ndër më të lartat, të cilat thotë se do të vazhdojnë t’i rrisin drejt mesatares së NATO-s.


“Pagat e Ushtrisë Shqiptare ishin për një kohë të gjatë një arsye për t’u ndjerë keq për trupat e Forcave të Armatosura, por s’kishim asnjë rrugë tjetër përveçse të çonim përpara me këmbëngulje e durim ndryshimet e domosdoshme, pa të cilat pagat nuk mund të rriteshin siç e duhej dhe siç e dëshironim të gjithë. Tanimë kushtet kanë ndryshuar shumë dhe ushtarakët tanë nuk janë më të fundit e rajonit për nivelin e pagave të tyre, përkundrazi, ata kanë paga ndër më të lartat të cilat do të vazhdojmë t’i rrisim drejt mesatares së NATO-s.

PAGAT E REJA, falë të cilave paga mesatare në Shqipëri thuajse dyfishohet duke arritur majën historike të 900Eurove në 2024, janë frut i një përpjekjeje të gjatë, këmbënguljeje e durimi të madh për reforma të vështira e masa të domosdoshme për ekonominë dhe për financat tona, rritjeje të të ardhurave falë rritjes së ekonomisë, tregtisë, investimeve publike e private, rritjes së prodhimit e të eksporteve, modernizimit të sistemit të mbledhjes së taksave përmes kompjuterizimit të transaksioneve në kohë reale, lehtësimit e rritjes së shpejtësisë së shërbimeve për biznesin falë digjitalizimit të tyre, forcimit të shtetit në tërësi dhe uljes së ndjeshme të korrupsionit në tatime e dogana, po mbi të gjitha, PAGAT E REJA janë frut i punës sonë të përbashkët, të çdo shqiptari e shqiptareje, që në shtet a në privat, kontribuon për ekonominë shqiptare me punën e vet”, thotë Kryeministri Rama.
Skip to toolbar