Rome, dhune ndaj Romëve. Nisin hetimet!

Më të fundit


Kryetarja e Bashkisë së Romës ka bërë thirrje për nisjen e hetimeve, pas skenave të rënda që u publikuan të martën, ku një grup i komunitetit Rom u dhunua teksa po transferoheshin në një prej godinave që qeveria ka krijuar për ta. 

60 pjesëtarë të komunitetit Rom, shumica gra dhe fëmijë, ishin pothuajse gati për tu strehuar përkohësisht në qendrën në fjalë, por protestuesit bllokuan hyrjen e godinës, dogjën automjetet aty pranë dhe shkatërruan rezervat ushqimore për familjet Rome. 


“Kam qëndruar duke punuar gjatë natës përtë kapërcyer situatën e cila kishte dalë jashtë kontrollit. Zyra e Prokurorit të Romës ka hapur një investigim për dhunë raciale” – deklaroi kryebashkiakja e Romës. 

Ndërsa dënoi ngjarjen në fjalë, Zëvendëskreyministri i Italisë dhe Ministër i Brendshëm Mateo Salvini i qëndroi deklaratave të tij të mëparashme përmes të cilave ka kërkuar mbylljen e të gjithë kampeve për komunitetin Rom në vend. 

Komuniteti Rom në Itali numëron rreth 150,000 pjesëtarë, shumica prej të cilëve janë shtetas italiane. 
Skip to toolbar