KFOR-i qetëson serbët për ushtarët shqiptarë në Mitrovicë

Më të fundit


Forca shumëkombëshe e KFOR-it në Kosovë, ka dhënë një deklaratë për mediat pas cilësimit të ushtarëve shqiptarë në Mitrovicë si provokacion nga Serbia. KFOR-i tha se situata në veri të Kosovës është e qetë dhe nuk ka asnjë shenjë për trazira apo dhunë të mundshme.

“Pavarësisht nga thirrjet e shumta për mospërhapje të spekulimeve të papërgjegjshme, për fat të keq thashethemet e fabrikuara vazhdojnë të qarkullojnë nëpër media dhe shkaktojnë shqetësime të pabaza tek popullata. KFOR-i konfirmon se gjendja në veri, si dhe në mbarë Kosovën, është absolutisht nën kontroll dhe nuk ka asnjë shenjë apo dëshmi për trazira apo dhunë të mundshme. Prania e 4 ushtarëve të Shqipërisë në kuadër të KFOR-it nuk është provokim, por është një aktivitet i përbashkët i NATO-së. Prania e 4 oficerëve shqiptarë nuk duhet ta habisë askënd pasi Shqipëria është anëtare e NATO-së tani e 10 vjet. Për më tepër, duhet të dihet se Shqipëria gjithashtu kontribuon në misionin e KFOR-it”- thuhet në deklaratë.

Skip to toolbar