SHBA sanksionon dy kompani mallrash që ndihmojnë në financimin e Houthis

BOTA


Departamenti i Thesarit i SHBA-së vendosi të premten sanksione ndaj dy kompanive për dërgimin e mallrave iraniane të cilat shiten për të ndihmuar në financimin e Houthis. SHBA vendosi sanksionet një ditë pas kryerjes së sulmeve në Jemen kundër Houthis në përgjigje të valës së sulmeve në Detin e Kuq.

Mallrat u dërguan në emër të një financuesi të sanksionuar nga SHBA, të mbështetur nga Irani, Sa’id al-Jamal, sipas Departamentit të Thesarit. Ai u sanksionua nga SHBA në qershor 2021 për rolin e tij në ndihmën për financimin e Korpusit të Gardës Revolucionare Islamike të Iranit – Forca Qods dhe Houthis.


Të ardhurat nga shitja e këtyre mallrave “mbështesin Houthis dhe sulmet e tyre të vazhdueshme kundër anijeve ndërkombëtare në Detin e Kuq dhe Gjirin e Adenit”, tha Departamenti i Thesarit në një njoftim për shtyp.
Skip to toolbar