Stuhia “Andrea” do të godasë Shkupin

Më të fundit


Shi i rrëmbyer, erë e fortë dhe breshër, këtë pritet të sjellë stuhia “Andrea” që është parashikuar të godasë Shkupin. Autoritetet shtetërore atje kanë dhënë alarmin dhe i kanë bërë thirrje qytetarëve që të marrin masat për t’u mbrojtur.

Ndërkaq është mbledhur në një takim urgjent Qendra e menaxhimit të Krizave.


Në takim janë hedhur hapa për koordinimin e aktiviteteve dhe janë caktuar detyrimet mes ndërmarrjeve publike, brigadës së zjarrfikësve, shërbimeve inspektuese dhe komunat e tjera dhe institucionet shtetërore.

 “Apelojmë për lëvizje me kujdes afër rrjedhave të ujit dhe kanaleve të thata, në pjesët e skajshme perëndimore, jugperëndim dhe veriperëndim, ku ekziston mundësi për derdhje lokale dhe paraqitje e mundshme e rrëshqitjeve të dheut dhe erozionit, veçanërisht në aksin rrugor Mavrovë-Dibër-Strugë. Krahas këtyre rajoneve, vëmendje të veçantë mundësi të shfaqen derdhje lokale duhet t’iu kushtohet grykave rreth malit Kozhuv dhe zonës Gjevgjeli-Vallandovë”, bën apel qendra e krizave.
Skip to toolbar