Rama problemin e ka me LSI, jo PD

Gjatë fjalës së tij në foltoren e parlamentit, Rama foli edhe për akuzat e opozitës për blerjen e votave duke i vënë gishtin LSI-së si fajtore të këtij procesi.

Nëse LSI do të shkoj në shtëpi dhe do të rrijë një “turn” pushim nuk do të ketë blerje votash në zgjedhje dhe Shqipëria do të shpëtojë tha Rama.

“Kanë dalë në rrugë dhe thonë ju blini vota. Ndërkohë ne në 2017, një problem kishim, si të ruanim votat se do na i blejë fallxhorja. Kur është fol për blerje votash, nuk kemi pasur problem PD, por kemi pasur problem simotrën tonë, LSI. Tani del daja Titi dhe këndon këngën të shpëtojmë Shqipërinë nga ata që na blejnë votat, po shpëtojeni pra, gjysmën e punës e keni bërë, keni dalë në rrugë tani nga rruga shkoni në shtëpi dhe Shqipëria ka shpëtuar. Mjafton kaq! Bëheni provë, të rrijë LSI një turn pushim dhe mos hyjë në zgjedhje nuk ka blerje votash, nuk ka shitje votash, se nuk ka kujt t’ia shesësh, nuk ka kujt t’ia blesh. Behni pra! DO shpëtojmë Shqipërinë nga blerja e votave.” – tha Rama

Vazhdojnë “tradhtitë” ndaj PD dhe LSI

Që pas djegies së mandateve të opozitës, dy partitë e mëdha PD dhe LSI i kanë quajtur të gjithë tradhtar personat që nuk e kanë dorëzuar mandatin apo emrat e kandidatëve nga listat e tyre shumë-emërore që kanë pranuar të marrin atë.

Por pavarësisht kësaj, duket se vijojnë të shtohen ende kandidatët e rinj që kanë dorëzuar kërkesat e tyre pranë KQZ-së për të marrë mandatin e deputetit. Ditën e sotme KQZ ka miratuara dhënien e dy mandateve nga lista e PD-së, përkatësisht një në qarkun e Dibrës, Halil Jakimi dhe Arlind Çarçani për qarkun e Korçës.

Ndërkohë edhe dy kandidatë të tjerë Andi Përmeti nga lista e PD në qarkun e Korçës dhe Eugen Bojaxhiu nga lista e LSI-së në qarkun e Beratit kanë dorëzuar kërkesën për të marrë mandatin e deputetit.

Skip to toolbar