Veliaj: Zgjedhjet më 30 qershor, qyteti jo peng i aventurierëve

Erion Veliaj, i pranishëm në Konferencën Kombëtare “Forcimi i dialogut mbi financat e qeverisjes vendore”, është shprehur se nëse zgjedhjet për pushtetin lokal nuk do të mbahen në datën 30 qershor, shtyrja e tyre do të ketë pasoja për qytetarët.

“Nuk jemi vetëm një turmë militantësh të kuq dhe blu, por jemi edhe njohës të ligjit, sepse kemi shërbyer 4 vite në bashkitë tona. Ju e dini fare mirë që mbas datës së betimit nuk mund të nënshkruajmë asgjë, as për hapjen e varreve të reja, sepse duam s’duam nesër do të ketë nevojë për varre të reja, as për të çuar qumështin, sepse duam s’duam ne, fëmijët duan të pijnë qumësht në çerdhe e kopshte, kështu që futemi në qorrsokak ligjor prej aventurierësh”, tha Veliaj.

Në fjalën e tij, kryebashkiaku i Tiranës, u shpreh se shpreson që në zgjedhjet e 30 qershorit të ketë alternativa konkrete, që do të jenë në shërbim të qytetarëve.

Shpresoj shumë që në 30 qershor të kemi alternativa konkrete se si mund t’i bëjmë qytetet tona më të mira. Le të mos i ngatërrojmë dramat e disa politikanëve me nevojat që ka qyteti për t’u pastruar çdo ditë, që të hapen çerdhet, kopshtet dhe shkollat, që qyteti të çelë sezonin turistik. Ne nuk mund të themi që për hir të partisë nuk do të pastrojmë Tiranën nesër sepse kështu kemi vendosur. Ndaj, këto 38 ditë është momenti për të reflektuar dhe duhet ta falenderoj publikisht USAID-in dhe Ministrinë e Financave që na ka dhënë dokumentin më të mirë të reflektimit dhe të përballjes me zgjedhësit tanë në 30 qershor”, deklaroi Veliaj.

Në konferencën e organizuar nga Ministria e Financave, Erion Veliaj u ka sygjeruar dhe drejtuesve të tjerë të bashkive, që të rrisin bashkëpunimin me privatët në dobi të qytetarëve.   “Unë mendoj që nëse secili prej nesh të ushtrojë autoritetin si drejtues i pushtet vendor, jam i bindur se do të marrim maksimumin edhe nga privatë, të cilët mund t’i adoptojmë për punë të vogla. Kështu bëmë çerdhet dhe kopshtet, po ashtu edhe konviktet”, u shpreh Veliaj.

Skip to toolbar