Ushtria amerikane përfundon ndërtimin e bazës lundruese në brigjet e Gazës

BOTA


Një bazë e përkohshme e shumëpritur e ndërtuar për të dërguar ndihmë urgjente te civilët palestinezë në Gazë, është ankoruar në një plazh pranë enklavës së rrethuar nga izraelitët, ka njoftuar ushtria amerikane.

Komanda Qendrore e SHBA-së tha se personeli i saj ka ankoruar bazën rreth orës 07:40 të mëngjesit si pjesë e një misioni për të dërguar ndihma humanitare në Gazën ku mijëra njerëz përballen me mungesë ushqimesh.


Ky hap nga ushtria amerikane vjen pasi Izraeli me sulmet e tij ka komplikuar dërgimin e furnizimeve kritike.

“Si pjesë e kësaj përpjekjeje, asnjë trupë amerikane nuk ka hyrë në Gazë. Kamionët që transportojnë ndihma humanitare pritet të fillojnë të lëvizin në breg ditëve në vijim. OKB-ja do ta marrë ndihmën dhe do të koordinojë shpërndarjen e saj në Gazë”, ka njoftuar ushtria amerikane.
Skip to toolbar