Washington Post: Hamasi donte të fillonte një luftë rajonale

BOTA


Synimi i Hamasit më 7 tetor nuk ishte vetëm të vriste dhe kapte sa më shumë izraelitë, por të shkaktonte një konflikt që do të përhapej në të gjithë rajonin. 

Kështu deklaruan zyrtarët e inteligjencës nga katër vende perëndimore dhe të Lindjes së Mesme e zbuluan këtë për Washington Post. 


Sipas analistëve, provat e gjetura pas sulmeve si harta të detajuara, furnizime ushqimore për disa ditë, municione dhe eksplozivë në sasi të mëdha, zbulojnë qëllimin e terroristëve për të dhënë një goditje me përmasa historike dhe për të shkaktuar një reagim të paprecedentë izraelit. Dhe gjithashtu për të vazhduar për ditë dhe ditë.
Skip to toolbar