Zbulohet identiteti i personit që qëlloi kryeministrin sllovak

BOTA


Zbardhet identiteti i personit që qëlloi kryeministrin sllovak, Robert Fico, dhe bëhet fjalë për Juraj Čindula, një shkrimtar i njohur në Sllovaki.

Motivi i sulmit mbetet i panjohur dhe sipas mediave vendase, thuhet se ia bërtitur para se të qëllonte katër herë.


Njeriu që qëlloi kryeministrin Robert Fico ishte Juraj Cintula, një shkrimtar 71-vjeçar nga Levice. I lindur në vitin 1953, ai është një nga themeluesit e Klubit Letrar DÚHA në 2005.

Ai shkroi tre përmbledhje me poezi. Që nga viti 2015, ai është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve Sllovakë.

Sipas informacioneve, në vitin 2016, ai a punuar si në një qendër tregtare në Levice, ku është shkarkuar nga puna.

“Bota është plot me dhunë dhe armë. Njerëzit duket se po çmenden”, tha ai në një video tetë vjet më parë.

“Emigrantët po derdhen në Evropë, ka urrejtje dhe ekstremizëm kudo, por gjëja më e keqe është se qeveritë e shteteve evropiane nuk kanë alternativë ndaj këtij kaosi në fund të fundit është një person.”
Skip to toolbar