Akuzat për terrorizëm, ish komando kërcënon trupin gjykues

Më të fundit


Erzen Uka ose Hamzah Uka, siç preferonte të njihen në rrjetet sociale, ka dalë sot para Gjykatës së Krimeve të Rënda. Gjatë seancës së kryer me dyer të mbyllura, Uka është njohur më masën e sigurisë “arrest me burg” i akuzuar për nxitje të terrorizmit në rrjetet sociale.

Prokurori i çështjes Eugen Beci dhe gjyqtari Bib Ndreca, gjatë njohjes së të pandehurit me akuzat që rëndonin ndaj tij, kanë marrë edhe një kërcimin nga ish komando. “Sa të dal që këto do të jepni llogari, nuk do kaloni kollaj.” – ka thënë 29-vjeçari.


Uka akuzohet për nxitje publike të terrorizmit, mbajtje pa leje të armëve luftarake dhe stërvitje për qëllime terroriste. Ai ka shërbyer si komando gjatë 2011 me misione në Irak dhe Afganistan .
Skip to toolbar