Arrestohen 62 narko-trafikant nga policia spanjolle dhe ekuadoriane, mes tyre dhe një shqiptar

BOTA


Një organizatë ndërkombëtare e dedikuar për trafikun e kokainës është çmontuar pas punës hetimore të kryer në Spanjë dhe Ekuador, ku u arrit arrestimi i 62 personave, mes tyre tre persona nga Mendoza , si dhe sekuestrimi i një sasie të madhe armësh, parash dhe sende të tjera.

Ata e fshehën drogën në enë me banane. Anëtarët e Policisë Kombëtare të Spanjës si dhe Policia Kombëtare e Ekuadorit, kryen procedurat për çmontimin e organizatës, e cila e fshehu drogën në ngarkesa frutash që eksportohen në Evropë nga Amerika e Jugut dhe ata pastronin paratë përmes kompanive të ndryshme.


Hetimi filloi në vitin 2020 dhe synonte të hetonte Mario Fabián Sánchez Rinaldi, një burrë nga Mendoza me kombësi italiane, i cili jetonte në qytetin e Marbella dhe zotëronte disa kompani të dedikuara për prodhimin dhe eksportin e bananeve. Përveç kësaj, ajo operonte edhe në Granada, ku kishte qendra sportive, qendra tregtare dhe biznese mikpritjeje. Megjithatë, gjithçka nis të ndryshojë pas zbulimit të kokainës që eksportohej e fshehur në ngarkesat e bananeve dhe për të cilën kishin lidhje në porte të ndryshme për të kryer operacionet.

Sipas hetimeve, organizata komandohej nga Sánchez, së bashku me një shtetas shqiptar me banim në Ekuador, Dritán Gjika, i cili bënte shpenzime miliona dollarësh dhe kontrollonte biznese të ndryshme që i lejonin të gëzonin një standard të lartë jetese.

Sánchez Rinaldi u arrestua në Spanjë në shkurt së bashku me djalin e tij Agustín, ndërsa Facundo Sánchez, nipi i tij, i cili kishte një urdhër arresti ndërkombëtar, u kap në Mendoza më 13 mars. Në rastin e fundit, i riu ndodhet në provincë, por mund të ekstradohet në Spanjë. Biznesmeni shfaqet si aksioner i Impex Fruit Quinientos Seis SA, një kompani e përmendur në Panama Papers, përveç të tjerave si Holtexsa SA, Ingrener SA, Negoglobal SA dhe Linworth Export Ec SA.
Skip to toolbar