Basha nuk kërkon vetëm largimin e Ramës, jep 3 propozime të reja

Më të fundit


Basha ka deklaruar se largimi i Ramës nuk është fundi i betejës, por vetëm hapi i parë. Gjatë fjalës së tij në Durrës, Basha pa paraqitur 3 propozime të tjera që do i shërbejnë ndryshmit të sistemit.

Sistem me lista të hapura, President i zgjedhur nga populli me kompetenca të plota dhe referendume popullore, që populli të ketë levën në dorë për t’ju mbivendosur çdo politikani, janë disa nga propozimet që ka paraqitur Basha.


“Kjo betejë nuk do të përfundojë vetëm me largimin e Edi Ramës, ai është vetëm hapi i parë, por fjalët vendimtare për zgjidhjen njëherë e përgjithmonë të këtyre plagëve do ta ketë populli. Deputetët të zgjedhur drejtëpërdrejtë në 100 zona maxhoritare, apo sistem kombëtar me lista te hapura, senat që e ngadalëson dhe e bën transparent procesin legjislativ, President me kompetenca të plota që balancon pushtetet, pse jo edhe President të zgjedhur nga populli. Ndarje dhe balancim të pushteteve që garanton gjyqtarë dhe prokurorë të pavarur. Referendume popullore, lokale dhe kombëtare, që populli të ketë gjithmonë levën për t’ju mbivendosur çdo politikani që humbet arsyen, referendume për gjithçka që kanë të bëjnë me shëndetin, sigurinë. Këto janë disa nga propozimet. Do të ketë një vendimmarrje me referendum nga populli.” – tha Basha
Skip to toolbar