E shpjegon UEFA: Ja çfarë i duhet Shqipërisë për të kaluar grupin

Më të fundit


Shqipëria ndodhet në një situatë të vështirë teksa shanset për të kaluar në raundin e 16-të të Euro 2024 janë të vogla, por jo të pamundura.

Së fundmi, është vetë UEFA që ka bërë një përllogaritje si për Shqipërinë dhe për të gjitha ekipet në grupet e tjera për mundësinë e ekipeve që të kalojnë në raundin tjetër.

Skenarët janë të ndryshëm, por ajo që dihet me siguri është se Shqipërisë, përballë rivalëve më të fortë të grupit B, Spanjës, i duhet fitore ose barazim, por në rastin e barazimit, Kroacia nuk duhet të mundë Italinë.

Shpjegimi i UEFA:

24 qershor: Shqipëria (1) – Spanja (6), Kroacia (1) – Italia (3)

Spanja kalon në raundin e 16-të si fituese e grupeve.

Italia do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse shmang humbjen kundër Kroacisë. Italia nuk do të arrijë dot në fazën e 16-të nëse humbet dhe Shqipëria mund Spanjën.

Shqipëria do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse mposht Spanjën dhe Kroacia mund Italinë, duke siguruar që Shqipëria të përfundojë përpara Kroacisë në diferencën e përgjithshme të golave ??ose më pas golat e përgjithshëm të shënuar, ose më pas pikët disiplinore ose më pas renditjen e Kualifikuesve Evropian. Shqipëria nuk do të mund të arrijë në 1/8 nëse humbet, ose nëse barazohet dhe Kroacia mund Italinë.

Kroacia do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse mposht Italinë dhe Shqipëria nuk mund Spanjën (nëse fiton edhe Shqipëria, Kroacia dhe Shqipëria do të ndahen në vendin e dytë dhe të tretë sipas kritereve të mësipërme). Kroacia nuk do të jetë në gjendje të arrijë në 1/8 nëse humbet, ose nëse barazohet dhe Shqipëria shmang humbjen.Skip to toolbar