Facebook nuk do të instalohet më në smartphone-t Huawei

TEKNOLOGJI


Pas përfshirjes së kompanisë Huawei në listën e zezë të kompanive që operon në tregu amerikan kanë qenë të shumta “goditjet” që kompania kineze ka marrë nga bashkëpunëtorët e saj teknologjik. Këtë herë ka qene Facebook, që ka deklaruara se nuk do të jetë më pjesë e aplikacioneve të instaluara që në fillim në aparatet telefonike të Huawei.

Ky vendim nuk prek smatphone-t e Huawei që ndodhen aktualisht në treg, por ato që do të prodhohen në të ardhmen. Megjithatë duhet theksuar që edhe pse aplikacionet nuk do të jenë të instaluara nga vetë kompania në aparat, ato mund të shkarkohen falas nga përdoruesi.


Facebook ka në menaxhimin e tij edhe WhatsApp, Instagram dhe Messenger, që rrjedhimisht do të largohen nga instalimi automatik në smatphone-t Huawei.
Skip to toolbar