FB mbyll faqen e një kuzhinieri… konspiracionist!

Më të funditFacebook ka mbyllur faqen e një kuzhinieri australian, Pete Evans, duke e akuzuar këtë të fundit për përdorim të rrjeteve sociale për përhapjen e infirmacioneve të rreme mbi koronavirusin.

Ky kuzhinier, i cili kishte fituar famë relative duke marrë pjesë në një program televiziv gatimi, që nga fillimi i pandemisë është bërë një nga figurat e lëvizjes konspiracioniste australiane.


Faqja e tij ndiqet nga një milion persona.

Por, Facebook njoftoi sot se nuk do të lejojë askënd të përhapë informacione të rreme rreth COVID-19 që ka të ngjarë të dëmtojë të tjerët ose të përhapë gënjeshtra rreth vaksinave kundër COVID-19.

“Politika jonë është e qartë për këtë lloj përmbajtje dhe ne kemi hequr faqen e shefit Pete Evans në facebook për shkak të shkeljeve të përsëritura të këtyre politikave”, theksoi grupi në një deklaratë.

Faqja e Evans në Instagram, një platformë në pronësi të facebook, është aktive dhe ndiqet nga 278 000 persona. Ai përfshin mesazhe që inkurajojnë njerëzit e Sidneit të kundërshtojnë autoritetet shëndetësore dhe të mos testohen.