Foto e shekullit: Fotografohet për herë të parë “Vrima e Zezë”

Më të fundit


Për herë të parë është fotografuar një “vrimë e zezë”. Me përmasat hiper-gjigande të 6 miliardë diejve sëbashku dhe e vendosur në qendërtë galaksisë, foto erdhi si produkt i projektit ndërkombëtar “Teleskopi Event Horizon”. 

“Zbulimi hap një faqe të re në një libër të mrekullueshë”, u shprehën pjesëtarët e grupit të punës që hartuan dhe besuan projektin që do të arrinte të fiksonte fotografinë e “vrimës së zezë”, të cilat në fakt Ajnshajtni i kishtë parashikuar në kërkimet e tij. 


E reja në evidentimin e “vrimës së zezë” për herë të parë nuk është vetëm fotografia e saj, por fakti se objekte kozmike të padukshme tashmë mund të shihen dhe studiohen drejtpërdrejtë dhe jo vetëm përmes përshkrimeve. “Tani më në fund mund ti vëzhgojmë” u shprehën disa nga studiuesit e pranishëm në prezantimin e fotos. 
Skip to toolbar