FSHF blen “Wyscout” për klubet shqiptare

AKTUALITET


Federata Shqiptare e Futbollit hodhi një tjetër hap të rëndësishëm të martën, duke krijuar Departamentin e Analizës, Skautimit dhe Inovacionit, duke blerë dhe platformën e statistikave të lojtarëve Wyscout. Struktura e re e krijuar nga FSHF do të ndihmojë klubet e futbollit në vend të përdorin të dhëna statistikore në çdo detaj për ndeshjet që kanë luajtur apo do të luajnë. Struktura e re e krijuar nga FSHF u prezantua të martën nga Sekretari i Përgjithshëm i FSHF-së, Ilir Shulku. Gjatë fjalës së tij, ai theksoi se klubet do të asistohen mbi analizën e ndeshjes, performancën sportive apo hapjen ndaj inovacionit teknologjik.

“Ideja e këtij departamenti lindi nga nevoja për të zhvilluar dhe asistuar klubet në Shqipëri, me tendencat më të fundit mbi analizën e ndeshjeve, perfomancave sportive, si dhe hapjen ndaj inovacionit teknologjik për të përmirësuar stërvitshmërinë në nivel klubesh dhe tek skuadrat kombëtare. Këto janë pjesë të rëndësishme të objektivave që ne i vendosëm vetes në Asamblenë e fundit katër vjeçare dhe Vizionit 2030. Ky Departament do t ndihmojë shumë në rritjen e futbollit shqiptar në shumë drejtime, duke e afruar atë me futbollin e madh europian dhe botëror”, u shpreh Shulku në fjalën e tij.


FSHF bleu platformën Wyscout, e cila ofron të dhëna statistikore për lojtarët në të gjitha kategoritë. Federata u dha klubeve të Kategorisë Superiore dhe disa klubeve të Kategorisë së Parë, nga dy llogari në platformën Wyscout, platforma më e madhe në botë për të dhëna ndeshjes dhe lojtarësh e cila asiston klubet e Juventusit, Bajern Mynih, Manchester United dhe shumë kombëtare të mëdha.

Kjo platformë i jep mundësi klubeve të sigurojnë të dhëna statistikore mbi ndeshjet që ato kanë zhvilluar, ndeshjet e rradhës që do të duhet të përgatisin, të monitorojnë dhe marrin informacion për lojtarë në 124 shtete të botës dhe 400 kampionate. Në të njëjtën kohë FSHF do ti ofrojë falas, ashtu si aksesi në Wyscout, kurse për video-analistë klubeve të Kategorisë Superiore dhe klubeve të interesuara nga Kategoria e Parë.
Skip to toolbar