Fulvio Pea: Do jemi surpriza e Euro 2024, ngjyrat kuqezi do dominojnë tribunat

KOMBËTARE


Fulvio Pea, drejtori teknik i Shqipërisë ka dhënë një intervistë për Sportitalia, duke folur për rritjen e kombëtares kuqezi:

“Kemi një president shumë aktiv, që drejton, krijon, sugjeron, këshillon dhe shoqëron. Secili prej nesh drejt qëllimit, për më tepër, ai ka një vizion të gjerë për të ardhmen, i cili i lejon atij të planifikojë me mençuri dhe largpamësi”.


A besoni në kalimin e grupit?

“Trajneri ynë mundi të krijojë një filozofi loje në një kohë të shkurtër, e aftë për të shfrytëzuar më së miri aftësitë e secilit lojtar individual. Për këtë arsye ne do të jemi një ekip i vështirë për t’u mposhtur dhe, nëse jemi cinikë, patjetër që mund të shpresoj për një rezultat të rëndësishëm vetëm për vetë kompeticionin, por që do të ndihmonte edhe futbollin në vendin tonë”.

A mund të befasojë kjo kombëtare?

“Të jemi surpriza e këtij kompeticioni është objektivi ynë kryesor, të vetëdijshëm se kemi lojtarë me hapësirë ​​për rritje dhe që aktualisht po arrijnë pjekurinë e tyre futbollistike. Për më tepër, eksperienca e disa veteranëve do të jetë ngjitës mes taktikave”.

A do të jeni më të shkujdesur se Spanja, Kroacia dhe Italia?

“Avantazhi më i rëndësishëm janë emigrantët e shumtë shqiptarë, dhe në Gjermani ka kaq shumë, ashtu siç do të ketë edhe më shumë ata që do të vijnë të mbështesin ekipin tonë nga e gjithë bota, duke sjellë pasion dhe ndjenjën e përkatësisë: tribunat do të sigurisht të jetë me shumë ngjyra kuq e zi.”
Skip to toolbar