Gomonia jep alarmin SOS, në rrezik 5 persona

AKTUALITET


Një gomone me emrin “LYPEN 3”, me 5 persona në bord ka shfaqur probleme në motorin e saj gjatë kohës që lundronte pranë gadishullit të Karaburunit. Lajmin e ka dhënë Drejtoria e Përgjithshme Detare, e cila është njoftuar nga ekuipazhi i gomones.


Sapo është dhënë sinjali i alarmit, Kapiteneria e Vlorës dhe Policia Kufitare kanë nisur kërkimin dhe shpëtimin e personave që gjendeshin në gomone. Fillimisht, është nisur një mjet i policisë kufitare, dhe më pas një mjet i rojes bregdetare, që kanë nisur kërkimin e gomones.

Rreth orës 14:30 të së dielës, Policia Kufitare ka njoftuar se ka gjetur mjetin rreth 1 milje përballë Shën Vasilit, duke konstatuar se personat që ndodheshin në bord nuk kishin asnjë problem për jetën. Pas gjetjes së gomones, është bërë transportimi i personave që ndodheshin në bordin e saj.