Gratë e PD, bojkot Ambasadores Amerikane

Më të fundit


Edhe njëherë klasa politike në Shqipëri ka dëshmuar se ndasitë janë shumë më të mëdha se gjërat që mund ti bëjnë bashkë. Por nëse kjo gjë më parë ka qenë shumë më e theksuar tek meshkujt në politikë, këtë të martë edhe gratë treguan se edhe për gjëra që i prekin, siç është kanceri i gjirit, nuk bëhen bashkë. Edhe pse ishin të ftuara në aktivitetin kundër diskriminimit në punësim të grave që vuajnë nga kanceri i gjirit, ish-deputetet e Partisë Demokratike, refuzuan pjesmarrjen, me përjashtim të Valentina Dukës. E përballë kësaj situate, e ngarkuara me punë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë Leyla Moses-Ones, i drejtoi një thirrje të gjithë grave në poltikë. Një mësazh që shkonte përtej asaj salle:

“Shpresoj që kjo do të jetë një fushë e përbashkët ku ju, drejtuesit politikë të Shqipërisë të mund të mblidheni së bashku, të bashkoheni për ta çuar vendin përpara. Kur ju të lini mënjanë dallimet tuaja dhe të bashkoheni në të mirë të publikut, do ta drejtoni këtë vend me frymëzim.  Ju gratë e Shqipërisë mund të jepni një shembull për vajzat e reja, udhëheqësit e ardhshëm të këtij vendi dhe gjithashtu për kolegët tuaj meshkuj.” – u shpreh Moses-ones


Por ajo ishte me e drejtperdrejt kur i beri apel klases politke per te bashkepunuar ne te miren e vendit, perfshi dhe reformen zgjedhore.

“Koha është tani dhe mundësia është ketu, udhëheqësit shqiptar duhet të punojnë së bashku për të dhënë një shembull të shkëlqyer për qytetarët tuaj, zhvillim ekonomik, paqe dhe siguri, ndoshta dhe reformë zgjedhore. Të gjitha këto janë të mundshme me drejtues të mirë në krye, në një bashkim përpjekejesh.” – mbyllin mesazhin e saj e ngarkuara me punë e SHBA në Tiranë.

Gjatë këtij aktivitetit u prezantuan gjetjet e një studimi të kryre mbi problemet që hasin gratë e diagnostikuara me kancer të gjirit dhe diskriminimin që u bëhet atyre në pune. E gjatë fjalës së saj, e ngarkuara me punë e SHBA në Tiranë, u përlot teksa solli përpara të pranishmëve historinë e nënës së saj, e cila e kishte humbur betejën me kancerin.
Skip to toolbar