Hahn për Thaçin: Taksa kundërproduktive, të pezullohet

Më të fundit


Komisioneri i Bashkimit Evropian për Zgjerimin Johannes Hahn dhe presidenti i Kosovës Hashim Thaçi patën një takim në Bruksel. Hahn e konsideroi takimin si të frytshëm dhe këmbëngulën që dialogu Beograd-Prishtinë për normalizimin e marrëdhënieve duhet të rifillojë së shpejti në interes të stabilitetit dhe progresit rajonal.

Në llogarinë e tij Twitter, Hahn përsëriti qëndrimin e BE-së se tarifat e importit të Kosovës për mallrat nga Serbia dhe Bosnja ishin kundërproduktive dhe kërkoi përsëri pezullimin e tyre.


Më parë, Thaçi tha për London Daily The Guardian se një marrëveshje ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës për të normalizuar marrëdhëniet e tyre është e mundur këtë vit, pavarësisht nga pengesat e kohëve të fundit.

“Ne duhet të ulemi edhe me armiqtë tanë të hijes, por pa asnjë parakusht dhe të përpiqemi të dëgjojmë njëri-tjetrin,” citon gazeta.
Skip to toolbar