Hamasi: Ndihmat humanitare nuk kanë mbërritur në veri të Gazës

BOTA


Salama Maarouf, kreu i zyrës së mediave qeveritare në Gaza, thotë se numri i dërgesave të ndihmave në territorin e rrethuar dhe të bombarduar është ende shumë më i ulët se numri i nevojshëm pasi banorët përballen me një katastrofë humanitare, veçanërisht në veri të enklavës.

Deklarata vjen pasi Shtetet e Bashkuara kanë thënë për javë të tëra se po i bëjnë presion Izraelit për të rritur numrin e dërgesave. Maarouf tha se gjatë shtatë ditëve të fundit, 1,063 kamionë ndihma hynë në Gaza dhe vetëm 49 arritën në pjesën veriore të saj.


Ai shtoi se kufizimi i ndihmës shkel një urdhër nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë, e cila në mars urdhëroi Izraelin të marrë “të gjitha masat e nevojshme dhe efektive” për të siguruar që ndihma të shpërndahet në të gjithë Gazën.
Skip to toolbar