HEC-e mbi lumin e Kardhiqit, Bashkia Gjirokastër mohon lejet

AKTUALITET


Lejet për ndërtimin e 8 HEC-eve mbi lumin e Kardhiqit kanë shkaktuar debate në mbledhjen e Këshillit Bashkiak të Gjirokastrës. Këshilltarët e djathtë i kanë cilësuar abuzive këto ndërtime, ndërsa Drejtori i Zyrës së Urbanistikës u shpreh se Bashkia e Gjirokastrës nuk ka konfirmuar asnjë leje për ndërtim.

Këshilltarët e djathtë kanë kërkuar nga ana e Bashkisë së Gjirokastrës, që të ngrihen grupe pune për të parë në terren punimet si dhe të denoncojnë në prokurori firmën ndërtuese, e cila sipas tyre do të dëmtojë mjedisin dhe do të shteroje ata pak  burime ujore që ka zona.


“Janë prerë shelgjet i është  ndryshuar drejtimi i është marr zhavorri, rërë me vend e pa vend dhe tani kërkohet ta fusin në tuba ujin ne me këtë i themi njerëzve ikni që aty nuk do të ketë vlerë edhe rruga që po ndërtohet”.

“E ka marrë një leje për hidrocentrale ta supozojmë në ministri po ne ku jemi, e kontrollojmë ne vendin tonë apo jo sepse nuk bëhet fjalë për një kioskë por për një vepër që do të lere pa ujë njerëzit. Përderisa janë 8 hidrocentrale në kaskadë do të sigurohet ai ujë që duhet që ka qenë deri tani. Të themi që nuk e dimë është absurde sepse ne kemi njerëz aty nuk janë kot njerëzit”.

“Unë them që inspektorati i ndërtimit, zyra përgjegjëse dhe një grup këshilltarësh të shkojnë në vend,  të mbajnë procesverbale të rregullta dhe ti jepet prokurorisë për këtë problem” thanë këshilltarët demokratë.

Ndërkohë, nga ana tjetër Drejtor i Zyres së Urbanistikës në Bashkinë e Gjirokastrës, Ilir Cumaku, shprehet se nuk ka asnjë informacion në lidhje me këto punime, pasi sipas tij nga ana e bashkisë nuk është dhënë asnjë leje për ndërtimin e HEC-ve në zonën e Kardhiqit.

“Këto që kam shkruar unë në dokument janë për të shfrytëzuar ujin  jo për të ndërtuar hidrocentral  lejen e jep bashkia e Gjirokastër. Jo nuk e kanë marrë lejen kush tha se po punon, në qoftë se po punohet Inspektorati i Ndërtimit duhet të bëjë punën e tij” tha Ilir Cumaku, drejtor  i Zyrës së Urbanistikës  në Bashkinë e Gjirokastrës.
Skip to toolbar