IKMT kallëzon penalisht kryetarin e Bashkisë Kavajë

Më të fundit


Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka depozituar tre kallzime penale për zyratrët e Bashkisë Kavajë, për shpërdorim të detyrës. Sipas IKMT-së, zyrtarët e Bashkisë Kavajë kanë cënuar interesin e publikut dhe ttë territorit publik në të paktën shtatë (7) objekte shumëkatëshë të ngritura në territorin e kësaj bashkie.

Konstatimet janë bërë gjatë inspektimeve që IKMT ka ushtuar në bazë të ligjit në Bashkinë e Kavajës, prej të cilave ka rezultuar se Kryetari i Bashkisë Isa Sakja, Drejtoresha e Drejtorisë së Kontrollit, Zhivllimit Urbanisitk dhe Pronave, Dëshira Qato si dhe Kryeinspektori i Inspektoriatit të Mbrojtjes së Territorit, Dritan Kazazi, duke vepruar ose mos vepruar në dhënien e lejve të ndërtimit, kanë cënuar terroritin e publik.


Përmes njoftimit për publikun, IKMT shprehet e vendosur në mbrojtjen e territorit kundër abuzimeve të paligjshme, apo “të kopsitura” nga zyrtarë që shkelin ligjet dhe besimin e qytetarëve.
Skip to toolbar