Inteligjenca artificiale ‘sjell në jetë’ portretin e Mona Lisës

Më të fundit


Piktura e famshme e Leonardo da Vinçit, portreti i Mona Lisës është “sjellë në jetë” falë inteligjencës artificiale duke lëvizur kokën, sytë dhe gojën. Video është krijuar në laboratorin e Samsung AI në Moskë dhe njihet si arritja e fundit e inteligjencës artificiale e ashtuquajtur “deepfake”.

Kanë qenë të shumtë personat që kanë shprehur shqetësimet e tyre në lidhje me ketë teknologji të re, për shkak të potencial të madh për keqpërdorim. E njëjta teknikë është përdorur edhe me fotot e Salvador Dali, Albert Einstein, Fyodor Dostojevski dhe Marilyn Monroe.

Skip to toolbar